|
| Yazar | Mesaj |
|---|
usame Admin

Mesaj Sayısı: 5456 Yaş: 96 Yaşadığın yer: dunya sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: Var tabi olmazmı.... ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: SİVASLI KARDESİM SAOLSUN... Kayıt tarihi: 19/08/07
 | Konu: Ağlayan hurma kütüğü Paz Ara. 09, 2007 3:55 pm | |
| Mescid-i Nebevî ilk yapıldığı sırada minbersizdi. Resûl-i Ekrem, hutbe irâd buyurduklarında kuru bir hurma kütüğüne dayanırdı. Uzun müddet böyle devam etti. Bilâhare, Ashabın isteği üzerine üç basamaklı bir minber yapıldı. Artık Peygamber Efendimiz buraya çıkıp halka hitapta bulunuyordu. Resûl-i Ekrem, yapılan minbere çıkıp ilk hutbesini okuduklarında, hamile deve ağlayışını andıran acı sesler ve ağlamalar duyuldu. Baktılar, ortalıkta ne hamile deve ve ne de deve yavrusu vardı. Ağlayan o kuru direkti. Kütüğün deve gibi ağlayışını Peygamber Efendimizle birlikte Ashab-ı Güzin de duyuyordu. Bir türlü susmuyordu. Fahr-ı Âlem, minberden inip yanına geldi. Elini üstüne koyup teselli edince sustu. Hatta hurma kütüğünün deve gibi sızlamasını işiten Sahabîler de göz yaşlarını tutamamışlar, hüngür hüngür ağlamışlardı. Evet, kuru direk Efendimizden uzak kaldı diye ses verip ağlıyordu. Üzerinde yapılan "Zikrullah"dan ayrı kaldı diye hamile deve gibi enin ediyordu. Kuru direği teselli edip susturan Resûl-i Ekrem Ashabına dönerek şöyle buyurdu: "Eğer, ben onu kucaklayıp teselli vermeseydim, Resûlullahın ayrılığından kıyâmete kadar ağlaması böyle devam edecekti.417. Mektûbat, s.134
BİZLERDE O HURMA KÜTÜĞÜ GİBİYİZ EY ALLAHIN RESULU(SAV) BİZLERDE SENELERDİR SENİN GETİRMİŞ ODUĞUN HAYATIN UZAKLARINDA KALMİŞİZ .PERİŞANIZ YA RESULELLAH ,KILDIĞIMIZ NAMAZLARLA ,KESTİĞİĞMİZ KURBANLARLA,BU ÜLKEYE SAHİP ÇIKAMIYORUZ YA RESULELLAH!!! İMDAD EYLE YA RESULELLEH,ŞU AZİZ TOPRAKLARA İSLAM AHKAMINI HAKİM EYLE YA RESULELLAH!!! HOCA EFENDİLER BİR TARAFTAN İÇKİNİN , ZİNANIN HARAM OLDUĞUNU ANLATIYOR DİYER TARAFTAN BİZİ YONETENLER ZİNAYIU SERBEST BRAKTI YASALLAŞTİRDİ ,KANUNLAŞTİRDİ,YA RTESULELLAH!!! ,
ALLAH KURANI KERİMDE TESETTÜRÜ EMREDERKEN ,TESETTÜRLÜ KARDESLERİMİZ HOR GÖRÜLDÜ,KÜRSÜLERDEN İNDİRİLDİ,FAHİŞELERİ BAŞ TACI ETTİLER ODÜL VERDİLER YA RESULELLAH.. SOKAKLARDA UMUM HANE KADINLARIYLA EV HANIMLARINI AYIRD EDEMİYORUZ , ÜMMET AKIN AKIN CEHENNEME GİDİYOR , YA RESULELLAH...SAHİBİMİZ YOK YA RESULELLAH. İMDAD EYLE , MEDED EYLE YA RESULELLAH..SENDEN AYRI DÜŞEN HURMA KÜTÜĞÜNÜN FEYADINI DUYAR GİBİYİZ SENDE BİZİM FERYADIMIZI DUY YA RESULELLAH..
YA RABBB BU ÜLKEYİ İSLMA MAHKUM EYLE..
SELAMETLE _________________ BU DÜNYADA:RENK ,NAKIŞ,LEZZET ...NE VARSA KÜSÜM!!!
YÜZÜMDE SON BİR HAYAL:AZRAİLE TEBESSÜM!!! |
|
 | |
MuR@T İlahiaşk Kardeşimiz

Mesaj Sayısı: 3705 Yaşadığın yer: Sansörün Bol oldugu.. Yerden Kayıt tarihi: 17/03/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Paz Ara. 09, 2007 9:37 pm | |
| amin.. ALLAH razi olsun kardesim |
|
 | |
SiVasLi Admin

Mesaj Sayısı: 7808 Yaş: 24 Yaşadığın yer: Almanya sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: InSaNLaR .. ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: .... Kayıt tarihi: 16/03/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Perş. Ara. 13, 2007 6:57 pm | |
| |
|
 | |
AbdulHâdi Aktif Üye

| |
 | |
usame Admin

Mesaj Sayısı: 5456 Yaş: 96 Yaşadığın yer: dunya sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: Var tabi olmazmı.... ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: SİVASLI KARDESİM SAOLSUN... Kayıt tarihi: 19/08/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü C.tesi Ara. 15, 2007 6:36 pm | |
| |
|
 | |
fetasetli Forumun Aşığı

Mesaj Sayısı: 1329 Yaşadığın yer: istanbul ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: davetle Kayıt tarihi: 20/08/07
 | |
 | |
SiVasLi Admin

Mesaj Sayısı: 7808 Yaş: 24 Yaşadığın yer: Almanya sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: InSaNLaR .. ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: .... Kayıt tarihi: 16/03/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Çarş. Ara. 19, 2007 1:45 am | |
| ecmian insALLAH _________________  |
|
 | |
*KuRReTuL_AYN* Bayan Moderatör

Mesaj Sayısı: 1580 Yaş: 23 Yaşadığın yer: Evlad-i Resul'den Uzak Her yer Dıyar-i Gurbet sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: ''..Küntü kenzen..'' ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: Gönlümün içinde hulul ediyorsun; ruhların gövdelere hululü gibi!.. Kayıt tarihi: 06/09/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Çarş. Ara. 19, 2007 6:12 pm | |
| Aminn ...  |
|
 | |
*LİVÂÜ'L-HAMD* Admin

Mesaj Sayısı: 7202 Yaş: 102 Yaşadığın yer: İSTANBUL sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: evet ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: ... Kayıt tarihi: 19/12/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü C.tesi Mayıs 10, 2008 8:41 am | |
| Ah !!! ah ! olaydım,olaydım da kuru bir hurma kütüğü olaydım da RESULULLAH(S.A.V)'ta bana teselli vereydi,Gül yüzünü göreydim... ALLAHU TEALA(C.C) razı olsun mübarek usame kardeşim...Mükemmel bir konu yazmış,mükemmelde bir yorum yapmışsın.Evet acı. acı ama gerçekleri yazmışsın ne yazık ki !!! Başımızda yok ki RESULULLAH(S.A.V)...Olsaydı böylemi olurdu bu dünya.yetimiz... belki farkındayız,belkide değiliz ama gerçek bu...Dinini sevenler,sünneti seniyyeyi uygulamaya çalışanlar,çarşaf ve cüppe giyenler,namahremle bu zamanda konuşulmaz diyenler...Velhasıl dinini yaşamak isteyenler yada bunun için çaba gösterenler bir yetim gibi hor ve hakir görülüyor...Ya RABBİ(C.C) koruyucumuz,sevenimiz SEN ol,şefaatçimiz de RESUL(S.A.V)'ün olsun...Varsın sevmesinler SEN sev YA RABBİ(C.C) !!!.Beni ve benim gibi gerçekten SANA(C.C) dönmek isteyenleri yoluna kul,köle eyle,kurumuş bir hurma kütüğü eyle....Aminnn.. |
|
 | |
hicret58 ÖZEL ÜYE

Mesaj Sayısı: 2638 Yaşadığın yer: türkiye ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: tafsiyeyle Kayıt tarihi: 20/08/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü C.tesi Mayıs 10, 2008 8:45 am | |
| hurma kütüyü olabilmeyi başarırız İNŞALLAH paylaşımın için  usame kardeşim |
|
 | |
GöNüL Bayan Moderatör

Mesaj Sayısı: 7928 Yaşadığın yer: almanya sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: din icerikli olmasi ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: sahra kardesimin araciligiyla Kayıt tarihi: 17/03/08
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü C.tesi Mayıs 10, 2008 5:35 pm | |
| (hurma kütüyü olabilmeyi başarırız İNŞAALLAH paylaşımın için  )INSAALLAH _________________   .......zalimlerin mızragı kalbime bir saplansın.......... ........çığlıklarım yükselip arşa alaya ulaşsın.......... .........zalimlarin kılıcı al kanımla boyansın........... EY ŞEHADET GEL ARTIK DÜNYA ZALİMLARE KALSIN |
|
 | |
usame Admin

| Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Paz Haz. 08, 2008 1:31 pm | |
| Rabbim cümlemizden Razı olur inşAllah selametle _________________ BU DÜNYADA:RENK ,NAKIŞ,LEZZET ...NE VARSA KÜSÜM!!!
YÜZÜMDE SON BİR HAYAL:AZRAİLE TEBESSÜM!!! |
|
 | |
tuhana ÖZEL ÜYE

Mesaj Sayısı: 5461 Yaş: 22 Yaşadığın yer: KONYA sitede cok hoşuna giden birşey varmı?: Dostluk ve birbirinden güsel paylaşımlar...MAŞALLAH ve BAREKALLAH!!! ilahiaşkla nasıl tanıştınız?: çileye eyvALLAH diyenlerin mekanında... Kayıt tarihi: 31/10/07
 | Konu: Geri: Ağlayan hurma kütüğü Çarş. Haz. 11, 2008 11:42 am | |
|  muhterem... |
|
 | |
|